Himni i Flamurit

The Pledge on The Flag

| 354 View(s)


Rreth flamurit të përbashkuar
Me një dëshirë e një qëllim,
Të gjith’ atij duke u betuar
Të lidhim besën për shpëtim.
𝄆 Prej lufte veç ay largohet
Që është lindur tradhëtor,
Kush është burrë nuk frikohet,
Por vdes, por vdes si një dëshmor! 𝄇

Në dorë armët do t’i mbajmë,
Të mbrojmë atdheun në çdo kënd,
Të drejtat tona ne s’i ndajmë;
Këtu armiqtë s’kanë vënd!
𝄆 Se Zoti vetë e tha me gojë
Që kombe shuhen përmbi dhe,
Po Shqipëria do të rrojë;
Për të, për të luftojmë ne! 𝄇

O Flamur, flamur, shenj’ e shenjtë
Tek ti betohemi këtu
Për Shqipërinë, atdheun e shtrenjtë,
Për nder’ edhe lavdimn e tu.
𝄆 Trim burrë quhet dhe nderohet
Atdheut kush iu bë therror.
Përjetë ai do të kujtohet
Mbi dhe, nën dhe si një shenjtor! 𝄇


English translation


Around our flag we stand united,
With one wish and one goal,
A sacred oath we bestow upon it
Proclaiming loyalty for our salvation.
𝄆 From war abstains only he,
Who a traitor is born,
He who is a true man is not frightened,
But dies a warrior to the cause. 𝄇

With weapons in our hands a-brandished,
We will defend our fatherland,
Our sacred rights we’ll not relinquish,
The foe has no place in our land.
𝄆 For God himself proclaimed:
The nations of the earth shall wane,
And yet will live, will thrive Albania.
For you, for you we fight. 𝄇

O Flag, flag, you sacred symbol
Upon you we now swear
For Albania, our dear fatherland
For honour and your glory.
𝄆 Brave man is named and honoured
The one who sacrificed himself for the fatherland
Forever he will be remembered
On earth and under as a saint! 𝄇

Song Details


 • Adopted : November 28 , 1912
 • Country : Albania
 • Language(s) : Albanian , English

 • Team Members


 • Lyrics : Asdreni, 1912
 • Music : Ciprian Porumbescu, ext. 1883
 • TRENDING NOW

  Related


  Song Country


  Song Language(s)


  May's Songs


 • Radhe Title Track Radhe Title Track
  Date : May 5, 2021
  Country : India
  Language : Hindi
  Genre : Pop

 • Lupang Hinirang Lupang Hinirang
  English : Chosen Land
  Date : May 26, 1958
  Country : Philippines
  Language : Spanish

 • Le Mali Le Mali
  English : Mali
  Date : May 9, 1962
  Country : Mali
  Language : French

 • al-Jumhūrīyah al-Muttaḥidâh al-Jumhūrīyah al-Muttaḥidâh
  English : United Republic
  Date : May 22, 1990
  Country : Yemen
  Language : Arabic

 • Tavisupleba Tavisupleba
  English : Freedom
  Date : May 20, 2004
  Country : Georgia
  Language : Georgian

 • Quisqueyanos Valientes Quisqueyanos Valientes
  English : Brave Quisqueyans
  Date : May 30, Country : Dominican Republic
  Language : Spanish

 • Azərbaycan marşı Azərbaycan marşı
  English : Azerbaijan Anthem
  Date : May 27, 1992
  Country : Azerbaijan
  Language : Azerbaijani

 • Himno Nacional Argentino Himno Nacional Argentino
  English : Argentine National Anthem
  Date : May 11, 1813
  Country : Argentina
  Language : Spanish

 • Afghan National Anthem Surūd-e Millī
  English : Afghan National Anthem
  Date : May 2006
  Country : Afghanistan
  Language : Dari